Educació infantil

Des que era petita la feina de mestre m'ha agradat. Jugava amb les meves nines i els feia classe... més tard vaig anar com quasi tots els infants de la meva època a l'esplai, on també hi vaig fer de monitora...
Però com moltes nenes després no m'hi vaig dedicar, vaig començar a estudiar i a treballar i em vaig dedicar durant 19 anys a treballar en una empresa on la meva feina va consistir en propiciar les vendes, vaig dedicar-me al màrqueting.
Passat els anys i per circumstàncies la meva vida va fer un gir. Vaig voler canviar totalment i dedicar-me a allò que sempre m'havia agradat.
Durant molt de temps la meva vida va estar enfocada a propiciar les vendes i ara volia dedicar-me a ajudar els infants a que puguin ser capaços el dia de demà a decidir per ells mateixos el que volen i el que necessiten i no a prendre decisions abocats per les males influències.

Per això i passat els anys vaig acabar els meus estudis d'educadora infantil i per fi podré exercir.., és clar, si trobo feina!!
Encara que la feina estigui tan malament no descarto la possibilitat de poder trobar-la.

Per acabar els estudis vaig haver de fer pràctiques i per sort les vaig fer en una escola bressol de Torrelles de Llobregat. Han sigut 58 dies francament inoblidables. He pogut conèixer el seu projecte educatiu i he pogut veure com el portaven a la pràctica, ha sigut una experiència molt enriquidora.

He treballat al costat d'unes educadores entregades a la seva feina i he pogut compartir la vocació per l'ensenyament. La feina d'educadora infantil és totalment vocacional, no pots exercir si no disposes d'un tarannà molt específic i per sort he pogut estar al costat d'unes grans educadores. Durant aquests dies he après moltíssim, tant de les educadores com dels infants, aquestes petites personetes amb personalitat pròpia i amb un poder sorprenent per aprendre. Tenen una habilitat especial per poder gestionar tots els aprenentatges i poder fer front a un entorn canviant.
He estat amb infants d'entre un any i dos i ha sigut una experiència magnífica. La majoria dels infants no parlaven encara que tots sabien perfectament què volien.

He estat amb 13 infants, érem la classe dels Estels i encara que eren infants entre un i dos anys no hi havia cap amb els dos anys fets. Era una classe força homogènia, hi havia 6 nens i 7 nenes.

Així doncs vull relatar la meva experiència Diari d'una educadora infantil en pràctiques, crec que pot ser un bon relat com introducció per a qualsevol que vulgui estudiar el grau superior en educació infantil.

També et pot interessar...